Geschiedenis

Vier generaties gebouwd
op ervaring en vakmanschap

Als ontwikkelaar dragen wij al jarenlang bij aan de vernieuwing van het algemeen patrimonium. Wij kiezen resoluut voor toplocaties waar we met een kwalitatieve architectuur bij kunnen dragen aan het bouwen van nieuwe gemeenschappen. We werken met steden en gemeentes aan dossiers die meerwaarde creëren voor inwoners en nieuwe bewoners. Samen zorgen we voor een duidelijke aanpak, gebaseerd op correcte afspraken en haalbare deadlines.

De Groep Christiaens:
75+ jaar van succes

1947

Ontstaan

Opstart aannemingsactiviteiten door overgrootvader André Christiaens en zijn vrouw Bertha

1962

Van vader op zoon

Na overlijden van André vervoegen Gilbert Christiaens en zijn vrouw Christiane onder de vleugels van mama Bertha de firma Christiaens.

1974

Overname

Gilbert en Christiane zetten samen de aannemerij voort en nemen de zaak over.

1991

Groei

Zonen Eddy en Patrick stappen in, onder hun leiding is het bedrijf uitgegroeid tot de referentie in algemene aanneming die het vandaag is.

2005

Ontwikkeling

Onder impuls van zijn brede netwerk besloot Eddy zich vanaf 2005 naast het aannemingsbedrijf ook te richten op de projectontwikkelingsmarkt.

2017

Uitbreiding

Eddy beslist samen met zijn broer Patrick over de volgende generatie van Bouwonderneming Christiaens. De familietak van Eddy engageert zich om samen met de B&R bouwgroep (50%) de continuïteit van het bedrijf te verzekeren. Patrick blijft operationeel aan boord in zijn functie.

2018

Nieuwe kantoren

Christiaens Projects splitst zich af van Christiaens bouwonderneming en opent haar eigen kantoren te Assebroek.

2020

Een zwarte bladzijde

Eddy Christiaens werd op 58-jarige leeftijd één van de slachtoffers van de wereldwijde coronapandemie. De kinderen Laura, Louise en Michiel beslissen unaniem om het levenswerk van hun vader voort te zetten.

2022

Eerste CEO buiten de familie

Ward De Clercq versterkt met zijn financieel-juridische achtergrond, jarenlange ervaring en Master in Real Estate Management het bedrijf als eerste CEO van buiten de familie.

Vandaag